Frankrijk 2001In de meivakantie een weekje naar de Ardèche.


Vrijdag 27 april
km 73595.
We zijn vertrokken om 14.45 bij een temperatuur van 13° C. Om 19.30 uur komen we aan bij camping Aux Massotais in Baraque de Fraiture in België. Regen en nog eens regen. De kleine(re) tent opgezet, de eigenaar adviseerde ons om de tent maar op de weg op te zetten omdat het grasveld al blank stond. Om negen uur naar bed. Hele nacht regen!


Zaterdag 28 april
km 73933.
Om 7.15 uur vertrokken (6° C.) na eerst de Nederlanders die voor ons staan uit bed te hebben gehaald omdat zij met hun auto en caravan de uitgang hadden geblokkeerd en wij er daardoor met de auto niet door konden. Om half zeven vanmorgen was het eindelijk droog. Om 8.45 uur Franse grens onder Metz Verdervia Lyon en Piras, Aubenas naar Balazuc op camping "la Fallaise" (om 18.30 uur nog 24°C.). Een leuke kleine camping aan de rivier met héél veel kikkers, waardoor het ons is bijgebleven als de kikkercamping.


Zondag 29 april
km 74792.
We rijden naar Ruoms om boodschappen te doen, maar de winkel blijkt gesloten te zijn op zondag, verder gereden naar Rossiere, maar die is ook gesloten. Dan maar weer terug naar de camping. Het is vandaag droog, nu en dan zon, 19°C. We hebben hier de grote tent opgezet en we kunnen nu mooi de kleinere tent laten drogen.


Maandag 30 april
km 74845. Via Ruoms, Vallon pont d'Arc, Pont St-Esprit naar Orange verder via Carpentras naar Cavaillon, Sallon de P, Istris, Martigues naar zee in Carro. Hier amuseren we ons een tijd aan de zee. We rijden terug via de A55 naar Arles, Nîmes, Arlès, St. Ambroix, Vervolgens de D104 naar Ruoms en terug naar Balazuc.

Dinsdag 1 mei
km 75278.
Na een stormachtige nacht met veel regen is het 's ochtends droog, ± 18°C. Gewandeld naar Balazuc en over de brug rechts langs de rotswand gewandeld tot Lanas, en via de brug en St.Maurice en Ardeche weer terug naar de camping.


Woensdsag 2 mei
Eerst naar Ruoms voor boodschappen, doorgereden via D111 naar Maison-Neuve, dan de D208 naar Chandolas. Daar gewandeld en doorgereden naar Labeaume, dorpje bekeken (heel mooi net Balazuc) en via de D4 (Defilé) en Uzer de D294 terug naar Balazuc.


Donderdag 3 mei
km 75345.
Het is droog en de zon schijnt. 's Morgens via Vogüe naar Aubenas naar Vals des Bains om o.a. de bron te zien spuiten. Daarna terug naar de camping om lekker in de zon te zitten, te luieren.


Vrijdag 4 mei
Gewinkeld en wat rondgekeken. Tegen de avond komt Mark ineens terugrennen en verteld dat hij bever heeft gezien in de rivier. We volgen Mark naar de plek waar hij hem gezien heeft en zoeken een plekje om te kunnen zitten wachten. Het wachten wordt beloond, ook wij zien niet veel later de bever heen en weer zwemmen en een keer met zijn staart slaan toen er andere mensen langs kwamen.


Zaterdag 5 mei
km 75425.
8.15 uur vertrokken uit Balazuc. Via Aubenas, Privas de snelweg genomen via Valence, Lyon, Dyjon, Metz, Luzemburg, Luik, Maastricht, Roermond en bij Swalmen om 19.00 uur wat gegeten. Om half 8 weer verder richting Venlo, Nijmegen. 21.15 uur thuis km. 76592.

Home / andere reizen


© 1997 - 2019