GeocachenGarmin eTrex Camo Garmin 60CSx Wat is geocachen?Geocachen is eigenlijk een moderne vorm van schatzoeken. Iemand verstopt op een leuke of bijzondere plaats een schat (cache) en anderen proberen die te vinden met de aanwijzingen die op internet over de schat te vinden zijn. Meestal bestaat de schat uit een waterdichte doos, een munitiekistje of een fotodoosje.
Voordat een cache gevonden kan worden, moet er meestal een route worden gelopen of een puzzel worden opgelost. Na de opdracht te hebben uitgevoerd, kan de geocacher met het invoeren van de coördinaten in zijn GPS-ontvanger naar de cache toe. Als hij de cache vindt, schrijft hij in het logboekje uit de cache dat hij de cache heeft gevonden. Vervolgens logt hij zijn bezoek op de speciale cache-pagina om zijn bezoek kenbaar te maken." Het leuke aan geocaching is, dat je zo ook op plekken komt waar je anders nooit zou komen!

Onze eerste GPS-ontvanger kochten we in Amerika in 2005, een Garmin eTrex Camo.
Doordat we niet goed wisten hoe geocachen in zijn werk ging, gebruikten we deze GPS in eerste instantie alleen tijdens wandelingen om de weg terug te kunnen vinden naar een beginpunt. In oktober 2007 werden we enthousiast gemaakt voor het geocachen door Eugeni's broer Aloys , die het samen met zijn vrouw Femma ook pas 'ontdekt' had.
We hebben ons aangemeld op de site van geocaching.com en niet veel later zijn we ook (betalend) lid geworden. Dit lidmaatschap biedt wat extra mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld sommige caches die alleen door leden gedaan/gelezen kunnen worden. We raken helemaal enthousiast en als we in het voorjaar van 2008 weer naar Amerika gaan besluiten we een andere GPS te kopen met meer mogelijkheden, de Garmin 60CSx.
Inmiddels zijn we ook naar ons eerste 'event' geweest, dit is een gezellige bijeenkomst van geocachers meestal ter gelegenheid van een speciale gebeurtenis. Dit GSAK mini-event Zwolle werd gehouden ter gelegenheid van een 'mini-cursus' voor beginners over het computerprogramma GSAK. Sinds oktober 2008 is ook de site van Geocaching Zwolle online.De mooiste caches om te doen vinden wij nog steeds de wandelingen door mooie natuurgebieden en de cache dan bij voorkeur in de vorm van een multi.Eigen caches

De Helmhorst GC2043K is onze eerste eigen cache en is 23 oktober 2009 online gekomen, een multi. Het is een korte wandeling over landgoed de Helmhorst bij Zwolle.

DSM GC207J1 is onze tweede cache, deze mystery is 27 oktober 2009 online gekomen.

Oesters & Parels GC20DKH is de derde cache op rij en is 31oktober 2009 online gekomen, weer een mystery op een bijzonder plekje.

Park Eekhout GC20FE2 is de vierde cache van ons en is 6 januari 2010 online gekomen, een korte multi door een Zwols stadspark waar Eugeni in haar jeugd dichtbij woonde en veel tijd doorgebracht heeft.

De Nooterhof GC21ZFA hebben we gemaakt als kennismaking met het vernieuwde park. Ook dit is een korte multi online gekomen op 15 april 2010 en dit was onze vijfde cache maar deze hebben we inmiddels gearchiveerd.

VLG 100 jaar! GC21ZFA hebben we gemaakt ter ere van het 100 jarig bestaan van de Scouting groep 'Vaandrig Lengton Groep'. Dit is een mystery online gekomen op 25 september 2010 en het is onze zesde cache.

Westermolen GC2AHD0 Deze cache is ontwikkeld in samenwerking met de Stichting Overijsselse Molen (SOM) met als wens meer bezoekers naar hun molens te krijgen. Deze traditional is onze zevende cache en is 11 mei 2013, tijdens nationale molendag, online gekomen.

De molen van Fakkert GC2AHBH Deze cache is ontwikkeld in samenwerking met de Stichting Overijsselse Molen (SOM) met als wens meer bezoekers naar hun molens te krijgen. Deze traditional is onze achtste cache en is 11 mei 2013, tijdens nationale molendag, online gekomen.

Landgoed Windesheim GC809XD hebben we gemaakt omdat we het een prachtig landgoed vinden. Dit is een wat langere multi van 7 kilometer online gekomen op 4 april 2019 en dit was onze negende cache.

Peperbus GC88Z9N Een virtuele cache bij het icoon van Zwolle, online gekomen op 2 september 2020 en dit was onze tiende cache.Door te klikken op onderstaande banner is ons profiel te zien met de actuele stand van het aantal door ons gevonden geocaches, zowel in Europa als buiten Europa.Profile for Herman en Eugeni


Links

Geocaching.com
Geocaching.nl
GeocachingZwolle.nl
GSAK
Home / Reizen
© 1997 - 2024