Zweden / Noorwegen 2008
    Week 1                 Week 2                 Week 3                 Week 4                 Home / andere reizen

De foto's zijn aanklikbaar voor een groter formaat.


Week 3Vrijdag 25 juli

Rond half negen vertrekken we van deze rustige camping. Zagen we gisteren geen overnachtingsplekken die vrij waren, nu zien we even later 2 plekken en in Gäddede blijkt ook nog een camping te zijn. In Gäddede doen we boodschappen en tanken we. Dan rijden we een paar km terug naar Junsternäset en slaan daar het kleine onverharde weggetje in naar Viken.
Daar bekijken we het kleine Vikens kapelletje uit 1794 en vinden een een paar kilometer daar voorbij een mooi strandje aan het mooie Kvanbergsvattnet, helemaal voor ons alleen. We zonnebaden, zwemmen en eten hier tot half drie.
Dan rijden we de weg verder richting Nordli, passeren onderwijl de Noorse grens en gaan via weg 74 naar de E6. Bij Heia vinden we hier nog een cache. Het is wel erg warm vandaag, 28° dat zijn we niet meer gewend. We rijden door naar Snåsa en gaan daar op de camping bij Snåsa hotell, 100 Nkr. (± € 12,50), douche 10 kr/3 min. Op de camping blijken al Nederlanders met een Koningsstern te staan. We zijn nog niet eerder mensen tegengekomen met dezelfde tent. Afgezien van de huisjes staat hier één caravan en staan er twee tenten.
s Avonds na het eten kan ik op de computer in het kantoortje achter de receptie van Snåsa Hotell mijn weblog bijwerken. We betalen voor deze eenvoudige camping Nkr. 100, excl. douche.
Daarna rijden we nog een stukje verder voor de cache Jørstadelva minnesmerke. Dit momument hebben we twee jaar geleden ook al bezocht, maar toen deden we nog niet aan geocaching.
Vandaag gereden 222 km.

Klik hier voor een grote foto. Klik hier voor een grote foto. Klik hier voor een grote foto.

Klik hier voor een grote foto. Klik hier voor een grote foto. Klik hier voor een grote foto.


Zaterdag 26 juli

Klik hier voor een grote foto. We vertrekken om kwart voor acht en rijden weg 763 verder naar Steinkjer. De grotere weg E6
vinden we niks. De bezienswaardigheden gaan we voorbij, want die kennen we hier al.
Bij Steinkjer maken we een (klim) wandeling naar een uitzichtpunt, erg mooi, maar de cache die
hier zou moeten liggen vinden we jammer genoeg niet. We maken nog een andere wandeling
waarbij we ons onderweg de frambozen goed laten smaken.
Klik hier voor een grote foto.
In Steinkjer gaan we even de supermarkt in en we bekijken de oldtimers die hier klaar staan voor vertrek van een tocht. Altijd weer een bijzonder gezicht die klassieke auto's.
We willen eigenlijk aan zee, maar het is overal druk en het is ontzettend warm met 30°.
We besluiten om door te rijden naar Hegra aan de E14. We gaan daar staan op camping Torpet, hier hebben we 2 jaar geleden met Mark ook gestaan. Een rustige camping voor Nkr. 130,-
inclusief de keurige douches. We koelen wat af in het kleine zwembad en luieren wat.
Vandaag gereden 232 km.


Zondag 27 juli

Tegen half negen vertrekken we van deze rustige camping, het is al 21°. In Trondheim willen we naar het internetcafé dat aan de Kongens Gate 19 zou zitten, maar die blijkt al weer opgeheven te zijn. We vragen bij het, tegenoverliggende, Scandic Princess Hotel of zij weten waar we nog wel kunnen internetten en we mogen wel even van hun computer gebruik maken, erg aardig. Helaas kunnen we niet veel doen doordat de verbinding erg lang duurt en het steeds afgebroken wordt, we laten het verder maar. Zo lopen we om 10 uur door een heerlijk rustig Trondheim nogmaals wat rond te kijken.
Daarna gaan we verder richting de kust. We nemen de weg naar Orkanger en verder indien mogelijk via binnenwegen richting Skei. Bij Hoston aan het Hostovattnet gaan we heerlijk aan het meer zitten eten.
Het is zondag dus een rustig plekje om te zonnebaden en te zwemmen zoals we eerder hadden vinden we niet, we rijden maar verder. Net voorbij Skei, in de haven van Kvanne, ligt de veerboot klaar voor vertrek. Als we om 14.05 aankomen mogen én kunnen we nog net als laatsten op de boot. 10 Minuten later komen aan in Rykkjem en rijden we door richting Sunndalsöra waar we op, de ons bekende, camping Fugelvåg gaan staan aan het Ålvundflord. We staan direct aan het fjord op een mooi beschut plekje, de schaduw van de bomen is erg welkom, vandaag was het 31,5°.
We nemen dan ook gelijk een duik in zee, wandelen is nu niet zo prettig.
Vandaag gereden 198 km.

Klik hier voor een grote foto. Klik hier voor een grote foto. Klik hier voor een grote foto.


Maandag 28 juli

Klik hier voor een grote foto. Vanmorgen hebben we geprobeerd uit te slapen, maar we worden rond zeven uur wakker door onze rochelende en hoestende buurman die buiten voor zijn camper zit te roken. We zijn eind van de ochtend naar Sunndalsöra gereden voor boodschappen en om te internetten bij de bibliotheek. We hebben wat in de omgeving van Sunndalsöra rondgeneusd en dan willen we de tolweg naar Litldalen nog een keer rijden, langs het Litledalsva, een prachtige weg die, als je hem helemaal uitrijdt uitkomt in Eikesdalen. Tol voor de auto is 50 kr.
Als we stoppen bij het tolhuisje, stapt een man, uit een geparkeerde auto, op ons af. De man blikt een verslaggever te zijn van de plaatselijke krant, hij wil ons een paar vragen stellen over de tolweg. Ook maakt hij een foto van ons en de desbetreffende krant zal hij naar ons opsturen, we zijn benieuwd!
Klik hier voor een grote foto.We rijden de tolweg op en vinden een mooi plekje aan een meer om te eten. Terwijl we daar lekker zitten te eten komt er een hermelijntje langs lopen. Onderweg komen we langs een tentplaats met een nieuwe voorziening, een prachtige hut met vuurplaats. We rijden tot voorbij de 2e dam en keren dan om, terug richting camping. Bij de tent aangekomen, gaan we eerst nog even in zee zwemmen, want het was weer een warme dag met 30°.
Vandaag gereden 165 km.Klik hier voor een grote foto. Klik hier voor een grote foto. Klik hier voor een grote foto.


Klik hier voor een grote foto. Klik hier voor een grote foto. Klik hier voor een grote foto.


Klik hier voor een grote foto. Klik hier voor een grote foto. Klik hier voor een grote foto.


Dinsdag 29 juli

Tegen half negen vertrekken we van de camping, we gaan eerst in Sunndalsöra boodschappen doen en rijden dan richting Åndelsnes. Bij Istfjorden nemen we de tol- en gravelweg bergopwaarts naar Kavliseter en vanaf de parkeerplaats volgen we de route naar Måsvassbu voor de cache Skarsætra. Een vermoeiende maar prachtige wandeling met mooie uitzichten op Åndalsnes, het fjord en de omliggende bergen. Boven bij de berghut aangekomen zien we een mooie waterval én vinden we als derde de cache (nummer twee waren ook Nederlanders) die hier een jaar geleden al neergelegd is.
Als we eindelijk terug zijn bij de auto, rijden we naar Åndalsnes en vinden daar bij een oud militair hospitaal, nog een cache. We vinden het mooi geweest voor vandaag en gaan een camping zoeken. Dat wordt camping Melva, 3 km buiten Åndalsnes, een keurige, schone camping voor 130 kr. + 10 kr/4,5 min. douche. Vandaag gereden 177km.


Klik hier voor een grote foto. Klik hier voor een grote foto. Klik hier voor een grote foto.
    Onderweg naar...                                                 ...                                                                         ...Skarsætra


Klik hier voor een grote foto. Klik hier voor een grote foto. Klik hier voor een grote foto.                                                                                         Oud militair hospitaal


Woensdag 30 juli

Klik hier voor een grote foto. Om 7.45 uur vertrekken we en even na 8 uur beginnen we al aan de wandeling naar de cache Fiskedammen bij Mergårdsdammen (foto links), vervolgens rijden we door naar Trollstigen ofwel de Trollenweg.
We vinden hier weer een cache. In Valldal aangekomen doen we eerst onze dagelijkse boodschappen, iets verder bij Linge nemen we de boot naar Eidsdal (78 kr). We komen om 11.45 aan en kunnen als allerlaatsen mee met de boot van 12.00 uur. Een kwartiertje later rijden we alweer. We gaan onderweg op een parkeerplaats eten en kijken toe hoe een omgevallen boom uit de rivier getakeld wordt.
Klik hier voor een grote foto. We rijden verder via Geiranger en maken onderweg wat foto's. Er is hier wel het een en ander veranderd en het is ook nog drukker geworden! Als we verder rijden komen we in een file te staan, er blijkt een ernstig ongeluk gebeurd te zijn. Even later weer een file, wegwerkzaamheden.
We slaan af richting Grössli en nemen daarvoor de afslag over Strynefjellet, de oude bergweg. We vinden hier in Mårådalen een cache en vlak ernaast (5 meter) een mooi plekje om de tent op te zetten. Hier blijven we vannacht, wat een pracht plek! We hebben nog water genoeg bij ons en voor het wassen en de afwas hebben we een heel meer vol! We zitten net lekker rustig en wat schetst onze verbazing, er komt een volgeladen bus langs! De mensen in de bus beginnen te zwaaien naar ons en wij zwaaien wat verbouwereerd terug, dat zal wel een komisch gezicht geweest zijn. Verder kwam er alleen nog een enkele auto langs 's avonds.
Vandaag gereden 146 km.

Klik hier voor een grote foto. Klik hier voor een grote foto. Klik hier voor een grote foto.
                                                                                                                                                                     Geiranger


Klik hier voor een grote foto. Klik hier voor een grote foto. Klik hier voor een grote foto.
   Langs de oude Strynefjellet                               Vrij kamperen


Donderdag 31 juli

We hebben heerlijk vrij gekampeerd, wat een rust! Gisteravond zag het er naar uit dat we flink onweer zouden krijgen, maar dat is gelukkig achter de bergen blijven hangen. Vanmorgen gewassen bij het meer en genoten van de mooie omgeving. Om 9.15 rijden we heel langzaam de weg verder af, het blijft geweldig mooi ook al zijn we hier al een aantal keren langs geweest. We komen langs het 'sommerskicenter' waar de stoeltjeslift alweer of nog steeds in bedrijf is en de skiërs zich gereed maken voor hun afdaling straks. We rijden verder naar Stryn en doen onze boodschappen. Daarna gaan we een paar caches doen die hier in de buurt liggen, één met een mooi uitzicht en één langs de mooie weg naar Bödal.
We rijden verder via Birkjelo en Skei naar Sogndal, onderweg zien we weer veel bekende plekjes. In Sogndal staan we op de drukke camping Kjørnes, een betere en kleinere camping weten we hier niet. Mooie, nieuwe sanitaire voorzieningen, maar dat mag ook wel voor 190 kr excl. douche (10 kr / 5 min.). Wifi is er ook, maar wel tegen betaling van 40 kr!
Vandaag gereden 263 km.


Klik hier voor een grote foto.Lees verder bij week 4

    Week 1                 Week 2                 Week 3                 Week 4                 Home© 1997 - 2022